Klaar voor vertek - Reisverslag uit Best, Nederland van Frank en Nelleke kol - WaarBenJij.nu Klaar voor vertek - Reisverslag uit Best, Nederland van Frank en Nelleke kol - WaarBenJij.nu

Klaar voor vertek

Door: devankolletjes

Blijf op de hoogte en volg Frank en Nelleke

25 November 2011 | Nederland, Best

Hoi luitjes,
We zijn klaar voor vertrek, onze reis naar Marokko kan beginnen. Het is wel een hele geregel voor we weg zijn. Boodschappen doen en vooral die producten inkopen die niet of nauwelijks in Marokko te koop zijn denk bv aan vlees producten waar varkensvlees in is verwerkt. Deze producten zijn moeilijk te krijgen in Marokko, Islamitisch land. Dus veel vlees conserven in blik ingeslagen. En typische Hollandse producten zoals zuurkool in blik pannenkoeken mix, vlees jus zakjes spaghetti mix enz. enz. En onze camper nog goed nalaten kijken.
De bedoeling is dat we morgen vrijdag 25 november in de loop van de middag gaan vertrekken, via Brussel-Parijs-Orléans naar Bordeaux. Hier doen we 2 á 3 dagen over en we overnachten onderweg op diverse camper overnachtings plaatsen. In Zuid Frankrijk aangekomen plannen we een rustdag, om daarna onze reis voort te zetten richting Spanje. Via San Sebastiaan – Burgos naar Madrid. Daar aangekomen beslissen we of we op de heen reis langs mijn broer (Pax) en schoonzus (Carla) rijden, dit ligt er aan hoe het weer op dat moment is. En hoe de vooruitzichten zijn wat betreft het weer. Zij zijn al enkele weken in Zuid Spanje in de omgeving van Vera Playa.
Na enkele dagen in Vera Playa te zijn geweest rijden we naar de havenplaats Algeciras, we zijn dan +\- 2700 km van Nederland verwijdert. Daar nemen we de boot naar Ceuta (een Spaanse enclave) op Marokkaans grond gebied. De bedoeling is om voor 10 december over te varen, maar dat kan ook eerder zijn, we hebben de boot nog niet van te voren geboekt, dat doen we ter plaatsen.
We hebben voornemens om wekelijks een verslag te maken en deze vervolgens op onze eigen internet Site te plaatsen met de “De van Kolletjes” op reis. Met de daarbij enkele toepasselijke foto’s.
Dus houd de site in de gaten om op de hoogte te blijven wat we onderweg allemaal gaan maken. We houden jullie op de hoogte
Tevens zijn we ook erg benieuwd hoe het jullie vergaat in het koude Nederland. Je kan een berichtje achter laten op deze site, in de daarvoor bekende ruimte, vergeet niet je naam in te vullen. We wensen jullie veel lees plezier in de komende weken.
“De van Kolletjes”
De bijgevoegde foto’s zijn afgelopen zondag gemaakt, tijdens een etentje met onze kinderen en klein kinderen, als afscheid voor we aan deze reis van +\- 3 maanden gaan beginnen.
PS:
Op 12 jan vliegt Nelleke alleen voor een weekje terug naar Nederland, vanuit Marrakech naar Eindhoven.

• 25 November 2011 - 08:58

Mello En Carola:

Een fijne vakantie en heel veel plezier gewenst, kijk goed uit onderweg, geniet ervan.

Gr. Mello Carola Daan en Mees

• 25 November 2011 - 15:53

Ben En Henriëtte:

Ziezo jongelui, de boodschappen zijn gedaan, de camper tot de nok toe volgeladen, de zuurkool met worst ingemaakt, en zelfs de fietsendrager is gelast............ KLAAR voor vertrek! Zet de camper maar in de vooruit en dan nu.........knorren maar!!
    We wensen jullie nógmaals een fantastische reis toe met onvergetelijke (positieve) ervaringen!
    Zorg goed voor elkaar. Liefs vanuit Valkenswaard. Dikke kus! H/B

• 28 November 2011 - 18:41

Marion :

Geniet van jullie reis. We houden jullie in de gaten. Doe de groeten aan Pax en Carla als je hun ziet. We lezen het wel hè.
    Hier is de tijd van rijmen en suprise maken begonnen gezellig bij de kachel met warme chocomelk ook gezellig hoor.

• 29 November 2011 - 10:12

Nelleke:

Jullie zullen inmiddels in Zuid Frankrijk zitten en is het daar hopelijk mooi weer. Hier is het ook mooi weer, soms wat stormachtig maar goed van temp. Heb j.l. vrijdag tijdens het koken voor "Samen eten" nog aan jullie gedacht. Vandaag weer koken en zal ik aan jullie denken.
    Een fijne voortzetting van jullie reis. Tot de volgende keer.

• 30 November 2011 - 10:23

Rieky:

hallo ,luitjes
    alles goed?nou geniet ervan, en doe rustig aan, tijd genoeg. ik heb een flinke kaak ontsteking gehad. zaterdag weer open moeten laten maken, gespoeld en weer gehecht. veel pijn gehad, nu pencelinne en het gaat nu goed, dus een andere keer naar valkenswaard toe, komt goed.
    dikke kus rieky

• 01 December 2011 - 18:32

De Vanlieropjes:

Wij zijn benieuwd naar jullie eerste verslag.Al hebben we wel al het een en ander gehoord.willen we het toch graag lezen.Hopenlijk ook met wat leuke foto's (als je jou toetel kan vinden.)

• 02 December 2011 - 07:26

Marion Zillekens:

Waar blijft dat verslag nou? Ben erg benieuwd naar jullie verhalen. Ik hoop snel iets te lezen. Hier is het koud, nat en donker weer. Ik hoop dat jullie meer warmte hebben kus van mij